Markten Costa Blanca

Mercadillo is het Spaanse woord voor markt. In Spanje wordt er veel gebruik gemaakt van de wekelijkse markt, waar je behalve kleding ook spaanse tapas kan krijgen.

 • Calpe

  Zaterdag: authentieke Mercado, de grootste uit de streek.
  Woensdag: Rastro dichtbij het Municipal de Deportes.

  Meer info >

 • Denia

  Maandag t/m zaterdag: Algemene markt ‘Mercado Municipal’.
  Maandag t/m vrijdag: Vanaf ca. 17.00 tot 18.00 uur kun aan de haven verse vis kopen.

 • Guardamar

  Zondag: Mercado del Campo. Een drukke en gezellige markt met een echte ‘eetstraat’ voor ontbijt en lunch.
  Woensdag: grote Mercado met meer dan 300 kramen aan de Plaza de la Iglesia.

 • Benidorm

  Zaterdag en zondag: Rastro ‘El Cisne’, klein maar gezellig.
  Woensdag en zondag: Mercadillo naast Hotel Barceló Pueblo.

 • Alicante

  Maandag en zaterdag: Mercado Central in een prachtig historisch gebouw.
  Donderdag en zaterdag: Mercadillo Teulada vlak bij de Arena.

Penyal d’Ifac

Penyal d’Ifac Wie langs de Costa Blanca rijdt en Calpe passeert die kan niet om deze gigantische kaap heen. Penyal d’Ifac (Peñón de Ifach) torent met een hoogte van ruim driehonderd meter ver boven de Middellandse Zee uit. Wie van een stevige wandeling houdt die kan in ruim een uur naar boven lopen. De ecologische omstandigheden op de rots zijn afwijkend van de rest van de Costa Blanca 

De vlooienmarkt Jalón

De typische Spaanse jurkjes, de goedkope zonnebrillen en de tassen die wel heel veel op bepaalde dure merken lijken... je ziet ze overal. De vlooienmarkt die iedere zaterdag in het dorp Jalón gehouden wordt is dan ook een verademing. Antiek, snuisterijen en kunst vormen de hoofdmoot van het aanbod. Wie op tijd is kan eerst nog even wijn gaan proeven in de er tegenover liggende wijncoöperatie.

Guadelest

Een prachtig dorpje met een ongekend mooi uitzicht op de omgeving.Het kasteel van Guadelest (El Castell de Guadelest) biedt een mooi inzicht in het leven vroeger op dit unieke plekje. Er zijn talloze musea en historische gebouwen te bezoeken. Verder diverse souvenirwinkeltjes met snuisterijen, restaurantjes en kunstwerken. Vanuit het kasteel krijg je het fraaie uitzicht over de bergen, het stuwmeer en het dorp zelf.

Altea

Altea ligt in de provincie Alicante. Op één uur in het noorden van de luchthaven van Alicante en op 142 km in het zuiden van de luchthaven van Valencia. Dit mooie mediterrane dorp tussen Benidorm en Calpe, verbaast door haar natuurlijke omgeving. “El Morro de Toix” of “Sierra Helada” met hun indrukwekkende uitzichten, zijn enkele van de belangrijkste aantrekkelijkheden van Altea.

Denia

Ook hier geen wolkenkrabbers, wel een 18e-eeuws honingkleurig fort genaamd Castillo de Dénia. De geschiedenis van dit pareltje is rijk – van de Romeinen over de Moren tot nu. Dat verleden heeft heel wat ruïnes achtergelaten in Dénia.Ten zuiden zijn er vooral rotsachtige inhammen, waar het lekker snorkelen is. Spaanse foodies komen van heinde en verre naar Dénia voor de meer dan 300 restaurants van topklasse.

Moraira

De oude vissersplaats Moraira ligt aan de Costa Blanca in Spanje en is één van de leukste plaatsen langs deze populaire kuststreek. Moraira vormt één gemeente samen met het in het binnenland gelegen Teulada. Waar Teulada een vrij stil dorp is waar vooral mensen wonen die leven van de agrarische sector, zo levendig is het vissersdorp Moraira. Het leuke aan Moraira is dat het toerisme de plaats niet verpest heeft.