Fietsen in Calpe

Idyllische uitzichten, swingende wegen en steile bergen: het is niet verwonderlijk dat het Spaanse Calpe de naam van ideale fietsvakantie draagt. Trek er  op uit om deze badplaats aan de Costa Blanca en haar talrijke fietsroutes uitgebreid te verkennen. Fietsen in Calpe: dat is puur genieten van de weelderige natuur. 

Calpe is ook een bestemming die jaren geleden door de profs werd ontdekt en sindsdien ook op veel fietsende wielertoeristen kan rekenen. Heel gek is dat niet, want de omstandigheden lenen zich perfect voor fietsers die ook in het winterseizoen hun pedalen willen laten draaien. De wegen waarop je fietst zijn in uitstekende staat. Je kan kiezen tussen vlakke etappes, heuvelachtige etappes of zelfs echte bergritten.

Nog meer ontdekken in Calpe

Calpe is van oorsprong een vissersdorp en ook tegenwoordig is de vissershaven nog zeer actief. Aan het eind van de middag komen de vele vissersboten terug de haven in om hun vangst meteen te verkopen op de veiling. Particulieren kunnen rechtstreeks kopen in de winkel van de veiling.

Bezoek zeker het kleine, maar historische en schilderachtige oude centrum van Calpe. Je ziet er prachtige muurschilderingen en je hebt er enkele gezellige restaurants en cafés.

Vissers in Calpe