Informatie voor een vakantie in Calpe


Calpe is gelegen in de provincie Alicante in Spanje aan de Costa Blanca. De gemeente telt ongeveer 25.000 inwoners. Het is een zeer populaire plaats voor toeristen, omwille van het gunstig klimaat. Calpe is een gemeente met een rijke cultuur en historie. Romeinen, Iberianen en Moren hebben er gedurende 20 eeuwen lang gestreden voor deze prachtige locatie. In de plaatselijke musea en tentoonstellingen zijn er nog resten te vinden van deze beschavingen.

Het historische Centrum van Calpe

Het historische centrum is nog steeds in goede staat. Je vindt er nog veel muurschilderingen. Het is weliswaar klein, het geheel bestaat uit pakweg 20 straatjes en diverse pleintjes, maar daarom niet minder interessant. Een fraai pittoresk geheel, je proeft er de authentieke sfeer. Kleine vaak bont gekleurde huisjes met de deuren open, zodat de buurman niet hoeft aan te bellen. Al wandelend komen de huiselijke conversaties je zomaar tegemoet

Winkelen Calpe

Calpe biedt een scala aan mogelijkheden om de vrije tijd door te brengen: diverse winkelcentra, luxe winkels in het historisch centrum of leuke kleine souvenirwinkeltjes aan de haven. 
Op woensdag is er een vlooienmarkt aan de Avinguda País Valencià en op zaterdag de grote warenmarkt met groenten en fruit. Bij de vissershaven kan men verse vis kopen.

Aan het strand is een brede wandelboulevard met diverse restaurant, bars en winkels. De bakkers in Calpe maken elke dag de traditionele ‘cocas’ (deeg met zoute of zoete ingrediënten) en gebak met amandelen en rozijnen. Deze cocas zijn in de restaurants ook te krijgen als dessert.

Stranden, meren en bergen van Calpe

Een van de bekendste stranden aan de Middellandse Zee is Calpe’s Levante-strand. Het heeft een 2 km lange promenade, waarlangs je in restaurants, op terrasjes en in boetiekjes kan rusten, shoppen of eten.  Het zoutmeer, gelegen achter de stranden is zeer beroemd. Het zoutmeer dateert nog van de Romeinse tijd en wordt nu bewoond door grote wilde flamingo’s.

Het bergachtige achterland heeft natuur dat nog in haar oorspronkelijke staat is. Calpe heeft ook een haven waar dagelijks vis wordt geveild. De visvangst en duiken zijn twee belangrijke sporten die er worden beoefend.

Ook bergbeklimming, wandelen, tennis en bowling worden er heel vaak gedaan. De schoonheid, cultuur, bezienswaardigheden en gastronomie van Calpe zijn geïntegreerd in het dagelijkse leven van de inwoners. De mensen zijn er heel gastvrij en ontvangen met alle plezier de vele toeristen.

Dineren en restaurants in Calpe

Zuid-Spanje staat bekend om haar heerlijke visspecialiteiten. In de meeste restaurants van Calpe kunt u genieten van heerlijke paella en uitgebreide vismenu’s. Tijdens de lunch of namiddag is het gezellig om tapas te bestellen. Tapas zijn kleine Spaanse hapjes die heerlijk smaken in combinatie met een drankje.

Mensen die van lekker eten houden, kunnen zeker hun hart ophalen in de uiteenlopende restaurants in Calpe. Of u nu van paella houdt of juist een culinaire eetgelegenheid zoekt met een schitterend uitzicht, Calpe heeft het allemaal.