Het klimaat van Calpe (Costa Blanca)

De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat met het minste contrast in weerbeeld van heel Spanje. Neerslag valt er het hele jaar door vrij weinig en de zon laat zich alle maanden flink zien. Ook op het gebied van temperaturen zijn er weinig extremen te vermelden. Vorst komt vrijwel nooit voor en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger komen in dit deel van het land ook niet veel voor.

De milde droge winters en de aangenaam warme en droge zomers worden veroorzaakt door een mediterraan klimaat waarbij de Middellandse Zee in de winter een verwarmend effect heeft op de streek. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van bergen en heuvels achter de Costa Blanca die de warmte van de zee vasthouden en de kou uit het binnenland tegenhouden in de winter.

Volgens de World Health Organisatie is het klimaat aan de Costa Blanca het meest aangename en gezondste van Europa. Dit klimaat is erg prettig voor mensen die last hebben van reuma en Ischias. Lange zomerdagen, weinig regenbuien en schone lucht (er is geen industrie in de omgeving) zijn de klimatische eigenschappen van deze omgeving. Rust, ontspanning, bewegingstherapie, gezelligheid, inheems eten met veel vis, groenten en fruit zorgen voor een gezond leven.